***Free shipping for orders over 60$ // Shipping to Canada 8$ and United States 20$

«Bolton» residence, Cantons de l’Est

Having bought a beautiful plot of wooded land in Quebec’s Eastern Townships, the client dreamt of building a country house that would be in perfect symbiosis with its natural environment. This rugged, sloped site came to a natural plateau just below its highest point, becoming the perfect location to erect the house.

"Vast views of Mount Orford and the valley below are framed by a long horizontal strip window."

The house is characterized by two stacked volumes; a wooden clad volume anchored into the mountain supports a cantilevering ground floor volume above. This gable roofed volume raised into the air gives the sensation that the house is floating amongst the trees.

  • Completion Date: 2014
  • Intervention: New Construction
  • Type: Single family house
  • Location: Bolton-Est, Québec, Canada
  • Area: 1480 sqft
  • Architecture & Design: _naturehumaine
  • Photo credit: Adrien Williams + David Dworkind

Related articles

Studio Botté

Studio Botté

When design and recycling gets tangled with art
Back to list

The item is in your cart