Free shipping on orders $75+ / Free returns & exchanges

«KL» residence, North Hatley

The KL residence is located near the heart of the village of North Hatley. In a mountainous area delimited by a stream, it takes all its splendor in one of its pronounced curves. With ease.


The residence, with its imposing volume, covered with cedar clapboards, integrates naturally into this wooded environment. A correlation between nature and house is obvious. And the more the visit continues, the more the dialogue between the two seems omnipresent.

"Simple in its linear sumptuousness"

It is in a space with an open concept that the different living areas with the simple and elongated lines succeed each other. As for the kitchen, the dark framing of the windows animates the long façade. This linear spirit continues into the living room, and ends in the library and the fireplace, both having a darker aspect. Nice contrast with the strong presence of white walls and polished furniture.

This project by Bourgeois / Lechasseur Architectes is undoubtedly a real success. Its mission was to build a house that would "look like a house found on the seashore of the east coast". The KL residence combines all of this. Simple in its linear sumptuousness, it is in perfect match with the wooded and natural environment that surrounds it.

  • Location: North Hatley, Qc, Canada
  • Year of construction: 2015
  • Architect: Bourgeois / Lechasseur architectes
  • Photo credit: Adrien Williams

Related articles

Back to list

The item is in your cart