Free shipping on orders $75+ / Free returns & exchanges

The Rock, Shefford

Built on the slope of Mount Shefford, the residence bridges an aerial view on one side and an ascending, rugged topography, populated by rocks and maples, on the other.


The initial idea for this project was to merge with the mountain, to nestle into the terrain until it becomes one with the residence. Entering the site from below, we see a black volume that seems to emerge from the slope and detach itself from the surrounding vegetation.

A utility space sheltered by the projection of the upper floor gives access to the residence. From there, a wooden staircase leads to the main floor, where the spaces flow freely under a flat, floating roof, showing a laminated wood structure.

The kitchen, finished in white pine veneer, is framed by two parallel white blocks that form an indirect link with the adjoining dining room.


  • Location : Shefford (Québec)
  • Architect : Atelier Général
  • Team : Alexis Naylor, Stéphanie Plourde, Xavier Crépeau Bellefeuille, Patrick Lévesque
  • Structure : Latéral
  • Entrepreneur: Constructions Boivin
  • Completion: 2017
  • Photography : Adrien Williams
  • Source: v2com

Related articles

Minimalism

Minimalism

You know what we love! Objects that have a soul, tell a story...
Back to list

The item is in your cart